Ихэвчлэн өндөр настай хүмүүс даралт ихэдлээ багадлаа гэдэг байсан бол сүүлийн үед энэ өвчин их залуужих хандлагатай болжээ. Монголчуудын хувьд цусны даралтаа хэвийн байлгах, бууруулах олон арга байдгаас заримыг дурдвал:
- Зун тарваганы мах чанасан шөлнөөс тостой халуунаар нь өдөрт нэг аягаар гурав хоног уувал даралт буурч, ахин ихдэггүй
- Хүнсний шар манжинг нимгэн зүсэж хөлийн уландаа тавьж даралтаа бууруулж болдог
- Улаан тамхи уландаа дэвсэж байвал даралт буурдаг
- Даралт ихтэй хүн орой унтахын өмнө зүүн гарын сарвууг тойруулан иод түрхдэг. Хоногт 1 удаа буюу 10 хоног түрхвэл сайн байдаг
- Даралт ихтэй хүн өлөн шээсээ уугаад байхад буурна
- Хүрэн манжинг хальстай нь бүтнээр нь чанаж өглөө бүр идвэл даралт буурч ходоодны шарх ч эдгэрдэг
- Цахилдагны үндэс чанаж уугаад даралтаа бууруулж болно
- Хөлийн уланд тарваганы тос түрхвэл даралт ихсэхгүй