Оросын анагаах ухааны эрдэмтдийн хийсэн судалгаагаар тогтмол хэрэглэвэл даралт бууруулдаг ундааг тогтоосон тухай “РИА Новости” агентлаг уламжилж байна.
Калий ихээр агуулдаг хан боргоцойн шүүс судасны ханыг суллаж, бие дахь натрийн хэмжээг бууруулдаг тул даралт ихтэй хүмүүст хамгийн их тустай аж.
Түүнчлэн улаан манжингийн шүүс тогтмол хэрэглэх нь дээрх өвчнөөс мөн сэргийлдэг нь тогтоогдсон байна. Улаан манжингийн шүүс азотын хүчлийг үүсгэн судасны ханыг тэлж өгдөг ба ингэснээр даралтыг хэвийн болгодог нь тогтоогджээ.
Мөн хибискус сарнайн цай, ногоон цай зэрэг нь исэлдүүлэгчийн эсрэг антиоксидант бодисоор баялаг тул даралтыг хэвийн хэмжээнд барьдаг байна.