Цусан дахь сахарын хэмжээг хэрхэн зохицуулах вэ?


Цусан дахь сахарын хэмжээ ихэсвэл эрүүл мэндэд тодорхой нөлөө үзүүлэхээс гадна хүний биед эвгүй олон шинж тэмдэг илэрнэ. Цусан дахь сахарын хэмжээ ихэссэний дараа өвчтөн хэрхэн эмчлэх вэ. Хүмүүсийн цусан дахь сахарын хэмжээ ихсэх олон шалтгаан бий. Мөн хүн бүр онцгой анхаарал хандуулах хэрэгтэй. Гипергликеми өвчтэй хүмүүс хоолны дэглэмдээ анхаарах ёстой, ямар хоол идэхэд тохиромжтой вэ.
Цусан дахь сахарын хэмжээг хэрхэн зохицуулах вэ
1. Элсэн чихэр ихтэй хоол хүнс бага идээрэй
Цусан дахь сахарын хэмжээ ихсэх нь бие махбодид олон сөрөг хариу үйлдэл үзүүлэх тул элсэн чихэр ихтэй хоол хүнс бага идээрэй. Элсэн чихэр хэтрүүлэн хэрэглэвэл цусан дахь сахарын хэмжээ ихсэж, чихрийн шижин өвчтэй хүмүүс насан туршдаа үүнээс зайлсхийх хэрэгтэй.
2. Өөх тос ихтэй хоол хүнс бага идээрэй
Хэрэв та цусан дахь сахарын хэмжээгээ сайн барихыг хүсч байвал өөх тос ихтэй хоол хүнсийг амьдралдаа бага хэрэглэх хэрэгтэй, учир нь өөх тос нь хоол боловсруулах ачааллыг нэмэгдүүлж, хоолны дуршилд сөргөөр нөлөөлж, өөх тосыг аль болох хурдан хэрэглэхгүй бол өөх тос нь биед хуримтлагдан, таргалалтын шинж тэмдэг үүсгэдэг. Удаан хугацаагаар таргалах нь өвчний хөгжилд нөлөөлж, цусан дахь сахарын хэмжээг ихэсгэхэд хүргэдэг.
3. Согтууруулах ундаа бага уу
Цусан дахь сахарын хэмжээ ихэссэн хүмүүс амьдралдаа архи бага ууж байх хэрэгтэй. Зарим хүмүүс архинд донтсоноор цусан дахь сахарын хэлбэлзэл нь аль хэдийн бие махбодын тодорхой эрхтнүүдэд нөлөөлдөг. Энэ үед хүн архи ууж байгаа бол энэ нь гипергликемийн шинж тэмдгийг улам хүндрүүлж, эрхтнүүдийн ачааллыг нэмэгдүүлэх магадлалтай.
4.Улаан лоолийн шүүс
Улаан лоолийн шүүсийг чихрийн шижин өвчтэй хүн хэрэглэхэд оновчтой гэж үздэг. Та үүнийг чихрийн шижинтэй байсан ч айдасгүйгээр ууж болно. Үүний зэрэгцээ, улаан лоолийн шүүс нь маш эрүүл бөгөөд амттай, эрдэс тэжээрээлр баялаг байна.
Шинэхэн шахсан улаан лоолийн шүүс нь зүрх судасны системийг бэхжүүлэхэд сайн бөгөөд энэ нь чихрийн шижин өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх маш сайн арга юм. Үүнээс гадна мэдрэлийн системд эерэгээр нөлөөлж, бие махбод дахь бодисын солилцооны процессыг хурдасгадаг.
5.Луувангийн шүүс
Луувангийн шүүс нь эрүүл шинж чанараараа алдартай. Үүнд бүхэл бүтэн витамины цогцолбор, олон эрдэс бодис, бета, альфа каротин орно.  Энэ нь хүчирхэг антиоксидант бөгөөд зүрх судасны үйл ажиллагаа, харааны эрхтнүүдэд эерэг нөлөө үзүүлдэг, арьсны байдлыг сайжруулж, цусан дахь холестеролыг бууруулдаг.
Цусан дахь сахарын хэмжээ ихсэх шалтгаанууд
1. Хэт таргалалт. Тарган хүмүүс дотоод шүүрлийн эмгэгт өртөмтгий, нойр булчирхайн арлуудын инсулин ялгаруулах үйл ажиллагаа буурч, цусан дахь сахарын хэмжээг зохицуулах чадвар буурч, улмаар цусан дахь сахарын хэмжээ нэмэгддэг.
2. Хөдөлгөөний дутагдал. Тогтмол дасгал хийдэг хүмүүс цусан дахь сахарын хэмжээг хянах нөлөөтэй булчингийн эдээр глюкозын хэрэглээг нэмэгдүүлдэг. Тогтмол дасгал хийдэг хүмүүсийн чихрийн шижингийн өвчлөл мэдэгдэхүйц буурдаг нь судалгаагаар цусан дахь сахарын хэмжээг зохицуулахад дасгал хөдөлгөөн маш чухал нөлөө үзүүлдэг болохыг харуулж байна.
3. Жирэмслэлт. Жирэмсэн эмэгтэйн бэлгийн дааврын шүүрэл ихсэх нь глюкозын солилцооны хэвийн бус байдал, жирэмсний чихрийн шижин өвчнийг амархан үүсгэдэг. Энэ төрлийн чихрийн шижин нь жирэмсэн үед ч хяналттай байх ёстой. Төрсөний дараа ихэвчлэн хэвийн байдалдаа ордог.
скачать dle 12.0

  • Шинэ мэдээ
  • Их уншсан