Хүний биеийн эрүүл мэндэд хортой хүнс хэмээн нэрлэгддэг ч ач тустай бүтээгдэхүүнд эдгээрийг нэрлэжээ.
Давс
Давс бол цусны даралт ихсэх, зүрхний өвчинд нэрвэгдэхээс тус болдог болохыг тогтоосон. Гэхдээ олон жилийн өмнөөс давсыг багаар хэрэглэх хэрэгтэй гэж зөвлөсөөр ирсэн.
Өндөг
Эрдэмтэд өндгийг эрүүл мэндэд хортой хэмээн буруу мэдэгдсэн гэдгээ хүлээн зөвшөөрсөн. Өндөг цусан дахь холестерины хэмжээг багасгаж, артерийн судасны бөглөрөлт, зүрхний шигдээс, цус харвалт, чихрийн шижингийн эрсдэлийг бууруулах чадвартай.
Попкорн
Бидний кино үзэхдээ л иддэг попкорн биеийн эрүүл мэндэд тийм ч хортой биш гэдгийг тогтоожээ. Попкорн жимс, хүнсний ногооныхоос илүүтэй антиоксидант агуулдаг болохыг тогтоосон байна. Судалгаагаар антиоксидантнь зүрхний өвчин, хорт хавдрын эрсдлийг бууруулдаг аж.
Сүү
Сүү нь чихрийн шижингийн эрсдлийг бууруулдаг аж.
Цагаан будаа
Цагаан будаа хорт бодисыг хурдан шингээж биеэс гадагшлуулдаг байна.
Пицца
Попкорнтой ижилхэн жимс, хүнсний ногооныхоос илүүтэй антиоксидант агуулдаг болохыг тогтоосон байна.