Эмч нар эмний оронд хэрэглэж болох арван хүнсний бүтээгдэхүүнийг нэрлэжээ

Мэргэжилтнүүд кетчуп, улаан лоолийн шүүс, улаан лоолийн оо зэрэг чанасан улаан лоолийн бүтээгдэхүүн идэхийг зөвлөж байна. Тэдгээр нь ликопин агуулдаг аж. Эдгээр нь хүний эсийн генийн материалыг гэмтээж, улмаар хорт хавдрын хөгжилд хувь нэмэр оруулдаг хүчилтөрөгчийн радикал хэмжээг бууруулдаг байна.
Шилэн баялаг буурцгийг идэх нь гэдэсний хорт хавдар тусах эрсдлийг бууруулдаг. Түүнчлэн их хэмжээний эслэг агуулдаг бүтээгдэхүүн хоол хүнсэндээ хэрэглэдэг эмэгтэйчүүдэд хөхний хорт хавдар тусах магадлал 20% бага байдаг.
Шинжлэх ухааны судалгаагаар кофе нь элэгний хорт хавдар үүсэх эрсдлийг бууруулдаг болохыг баталжээ. Түүнчлэн, онкологи өвчнөөс урьдчилан сэргийлэхийн тулд илүү их самар идэх нь зүйтэй. Жишээлбэл, хушга нь бие махбодьд urolitins болж хувирдаг pedunculagine агуулдаг. Эдгээр нэгдлүүд нь эстрогений рецепттэй холбогдож, хөхний хорт хавдар үүсэхээс сэргийлдэг.
Мэргэжилтнүүд мөн омега-3 тосны хүчил агуулсан загасны тосыг хоолны дэглэмд оруулахыг зөвлөж байна. Эдгээр нь өнгөт булчирхайн хорт хавдар, түрүү булчирхайн хорт хавдрын эрсдлийг бууруулахад тусалдаг байна.
скачать dle 12.0

  • Шинэ мэдээ
  • Их уншсан