Бид цагаан гааг хүнсэндээ төдийлөн хэрэглэдэггүй. Тэгвэл япон, солонгос, хятадуудын өдөр бүр хоол хүнсэндээ хэрэглэдэг цагаан гааны ач тусыг дурдъя.
- Цагаан гаа нь хордлого тайлах, сэрүүн өвчнийг дарах, гэдэс гүйлгэхийг зогсоох чадалтай. Иймээс хятадууд цагаан гааг эртнээс эмэнд оруулсаар иржээ.
- Цагаан гааг хоол хүнсэндээ хэрэглэхдээ хальслах хэрэггүй. Гааны хальс нь элэг болон хоол шингээх эрхтнийг хамгаалах, шээс гадагшлуулах зэрэгт маш сайн эм болдог.
- Энэ ургамал нь цусны эргэлтийг сайжруулдаг учир гар хөл нь үргэлж даардаг хүмүүс тогтмол хэрэглээрэй.
- Цагаан гаа захын судсыг тэлж, цус шингэлж, толгойн өвдөлтийг намдаадаг. Мөн бүх төрлийн шалтгаант дотор муухайралт, бөөлжилтийг намдаана.
- Энэхүү ургамлыг тогтмол хэрэглэвэл ядрахгүй, нойр хулжихгүй.
- Цагаан гаатай усаар амаа зайлахад амны эвгүй үнэр арилж, шүдний угийн үрэвсэл дарагддаг.
- Ханиад томууны халдвар дэгддэг хүйтэн, сэрүүний улиралд цагаан гаатай найзал. Халуун хөөж, хөлөргөж, хорт бодисыг гадагшлуулах үүрэгтэй.
- Үрэвслийн эсрэг хүчтэй үйлчилгээтэй учир үе мөчний өвчнүүдийн үед хэрэглэнэ.
- Эмэгтэйчүүд сарын тэмдгийн үеийн өвдөлтийг дарахад цагаан гааг хэрэглэ.
- Цагаан гааг цайнд хийж ууж болно.
- Литр усанд 10 гр цагаан гаа хийж буцалгаад ваннтай усандаа хийж орвол ядаргаанд тустай.
- Цагаан гаа нь хүнд ямар ч хортой нөлөөгүй хүнсний бүтээгдэхүүн юм. Та энэ ургамлыг хоол хүнсэндээ хэрэглэж байхад л эрүүл мэндэд тань ач тусаа өгнө.